Trabzon'un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 isimli HES inşaatında 5 gün önce meydana gelen çığın altında kalan işçilerden dördünün birbirlerine yakın yerlerde bulunduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü HES inşaatının bulunduğu bölgede meydana gelen olayda, tünel girişinde bulunan 7 işçi çığa yakalanmıştı. 2 işçinin yara almadan kurtulduğu olayda Adana nüfusuna kayıtlı Nusret Er isimli bir işçinin cesedi olayın hemen ardından arkadaşları tarafından bulunmuştu. Daha sonra Erzurum’dan gelen AFAD ekiplerinin çalışması sonucunda pazartesi günü Sivaslı Özgür Can Özyürek ile Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Muhammet Işıklı’nın cesetlerine ulaşılmıştı.

Çığ altındaki Muş Bulanıklı Lokman Çelik ile Tuncelili Erhan Aslan’ı arama çalışmalarına da bu sabah yeniden başlandı. Erzurum ve Trabzon AFAD ekipleri ile dün Ankara’dan 10 kişilik ekip ve bazı işçi yakınlarının katılımıyla devam eden çalışmalarda bugün sabah saatlerinde ilk olarak Erhan Aslan’ın cesedine ulaşıldı. Ambulansla Çaykara Devlet Hastanesi’ne getirilen Aslan’ın naaşı buradaki işlemlerini ardından otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çalışmalarına devam eden ekipler, çığ altında kalan son işçinin cesedine de saat 13.30 civarlarında ulaştı.

İşçilerin çığa yakalandığı HES tünel ağzından yaklaşık 200 metre aşağısındaki dere yatağında bulunan Çelik’in cesedi de ambulans ile Çaykara Devlet Hastanesi’ne getirildi. Acı haber üzerine Çaykara’ya gelen ve bazıları aramalara da katılan Çelik’in yakınları, ceset morga alınırken hastane önünde gözyaşı döktü. Evli ve bir çocuk babası olan Çelik’in naaşı, buradaki işlemlerin ardından da otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Bu arada, Lokman Çelik’in naaşının ambulanstan morga alındığı sırada, öncekilerde olduğu gibi basının görüntü alması engellenmek istendi. Görüntü alınmaması için ambulans, uzun uğraşlar sonucu morg kapısına sıfır yaklaştırıldı ve ceset içeri alındı.

İŞÇİLERİN CESETLERİ BİRBİRLERİNE YAKIN BİR NOKTADA BULUNDU

5 gün önce meydana gelen olayda işçilerden Nusret Er’in cesedi, çığa yakalandıkları HES tüneli girişine yakın bir noktada arkadaşları tarafından bulunmuştu. Diğer 4 işinin cesedi ise çığa yakalandıkları noktaya yaklaşık 200 metre aşağıda dere yatağında bulundu. 5 gündür yapılan arama sonucu diğer 4 işçinin birbirlerine çok yakın bir noktada oldukları ortaya çıktı.

Arama çalışmalarına katılan Lokman Çelik’in yakınlarından alınan bilgiye göre, Çelik’in naaşı 50 santimetre derinlikten çıktı. Çelik’in naaşının, pazartesi günü bulunan Özgür Can Özyürek ile Muhammet Işıklı’ya yaklaşık 3 metre, bu sabah bulunan Erhan Aslan’a da yaklaşık 2 metre yakınlıkta olduğu öğrenildi.

EŞYALARI VALİZDE

Öte yandan çığ altında kalarak hayatını kaybeden işçilerden Nusret Er ve Muhammet Işıklı'nın eşyaları da memleketlerine gönderilmek üzeri firma yetkilileri tarafından şantiyeden araçla Çaykara'ya getirildi. İşçilerin araç kasasında duran ve üzerinde isimleri yazılı valizleri görenler duygulandı.