Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, dede ve nineleri torunlarıyla birlikte okul ortamında bir araya getirdi.

Sultan Alparslan Koleji yerleşkesinde anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen programda öğrencilerin dedeleri, nineleri, anne ve babaları eğlenceli dakikalar geçirdi.Yarışma şeklinde planlanan etkinlikte, aileler bayrak süsleme alanında yarıştı.
Program çerçevesinde, sürenin bitmesiyle, velilere ikramda bulunuldu. Diğer taraftan, jüriler eserleri değerlendirirken çok zorlandı, dereceye giren ailelere çeşitli ödüller verildi.
Kolej Müdürü Fatih Akaslan; anasınıfından başlayarak sosyal etkinliklere okul olarak önem verdiklerine dikkat çekti. Bunun bir örneği olarak dedeler, nineler gününde çocuklara vefa duygusunu yaşayarak öğretmek ve kendine güvenen nesiller yetiştirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Anasınıfı öğretmeni Deniz Özkorkmaz ise günümüz şartlarının etkisiyle aile yapısının değiştiğine vurgu yaparak, "Önceden aileler daha geniş bir yapıya sahipken bu yapı biraz daha küçüldü. Önceden torunlar dede, nine sevgisiyle büyürken aile yapısının değişmesi sebebiyle yaşlılarımız sadece bayram zamanlarında önemli gün ve gecelerde hatırlanır hale geldi. Büyüklerimizin sadece belli günlerde değil her zaman hatırlanması gerektiğini hatırlatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Katılan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.