Samsun Atakum Özel Feza Anasınıfı öğrencileri, itfaiye müdürlüğünü ziyaret ederek yangın anında neler yapılması gerektiği konusunda bilgi aldı.

Feza Anasınıfı Sevgi Çiçekleri ve Gülen Kalpler sınıfı öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi dâhilinde değişik sektörlere yaptıkları gezilerine bir yenisini daha ekleyerek öğretmenleri ile birlikte İtfaiye müdürlüğünü ziyaret etti. Samsun Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek alanında uzman personelden olası yangın durumunda yapılması gereken koruyucu ve kurtarıcı önlemler hakkında bilgi alan Fezalı minik öğrenciler, itfaiye araçlarını da yakından tanıma fırsatı buldu.

Öğrencilere itfaiyenin kuruluşu ve görevleri anlatıldıktan sonra itfaiye araçları tanıtılıp kullanıldığı alanlar anlatıldı. Ziyarette, minik öğrenciler görevlilere itfaiye hakkında birbirinden farklı sorular yöneltti. Minik öğrencilerle tek tek ilgilenen ve hepsinin sorularına cevap veren itfaiye eğitmeni, miniklere soru sormayı da ihmal etmedi. Çocukların sorulara verdiği cevapları sempati ile karşılayan eğitmen, itfaiyenin telefon numarasını sorduğunda çocuklardan aldığı '110' cevabı ise itfaiyecileri sevindirdi.
Ziyarette minik öğrenciler yangından nasıl kurtulacaklarını da uygulamalı olarak öğrendi.

Özel Feza İlkokulu Müdürü Mustafa Akdoğan, “Feza Eğitim Kurumları olarak sosyal sorumluluk anlamında yaptıkları gezilerde öğrencilerimizi geleceğe daha hazır bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.