Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinin gözde okullarından olan Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu katıldığı eTwinning projeleriyle dikkat çekiyor. Pandemi sürecinde öğrencileri sağlıklı beslenme ve sanatsal içeriklerle buluşturan Sanatın Lezzeti / Taste Of Art projesiyle bilinçlendirmeye devam ediyor. Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sevgi AKTAŞ’ın ortak olduğu projede İtalya'dan 2, Ro­manya'dan 1, Azerbay­can'dan 3 ve Türki­ye'den 10 öğretmen ve 80 öğrencinin katılı­mıyla yürütülecek olan fikri, yazılması ve koordinatörlüğünü Salim Akaydın Ortaokulunun yaptığı uluslara­rası boyuttaki proje ile beslenme konusu iki açıdan incelenecek. Beslenmenin insanlar için bir yaşam kaynağı ve sanatsal ilham kay­nağı olarak ele alınaca­ğı proje ile ilgili yapı­lan açıklamada şu gö­rüşlere yer verildi:

“Günümüzde mo­dern ve çağdaş sanat alanında dahi yer bulan hatta bir sanat yapıtı olarak sadece tabakta sergilenmeyen mutfak sanatının, bir iletişim araca olduğu gerçeğini anlamayı amaçlamaktadır.

Bireysel ve top­lumsal olarak sıkıntılı günler yaşadıklarında ise hayata renk ve enerji katan sanatın de­ğerini fark ettiler. Vü­cudun besin ihtiyaçları, yetersiz beslenmenin tehlikeleri, beslenme şeklimizi etkileyen fak­törler, farklı coğrafya­larda ve farklı kültür­lerde beslenme alışkan­lıkları sanatsal etkinlik­ler süreciyle incelene­cektir.

Proje; İtalya'dan 2, Romanya'dan 1, Azerbaycan'dan 3 ve Türki­ye'den 10 öğretmen ve 80 öğrenci ile heyecan­la yürütülmektedir.

Bu proje etkinlikleri ile öğrencilerimiz; farklı ülkelerden, farklı şehir­lerden akranlarıyla ile­tişim kurma sürecinde farklı kültürlerle etkile­şimde bulunmakta ve işbirlikli çalışmayı öğ­renmektedirler. Bunun yan sıra, proje etkin­liklerinin web2 araçla­rının kullanımıyla ger­çekleştirilmesi, Milli Eğitim Bakanlığının 21. yy. vizyonu gereği dijital yeterliliklerin geliştirilmesi hedefleri­ne katkı sağlayacaktır.”

Onikişubat Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Sevgi AKTAŞ ve öğrencileri de bu projede aktif olarak çalışmakta ve çok keyif almaktadırlar.