Andırın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, Cumhuriyet İlkokulundaki programda yaptığı konuşmada, toplumların eğitime verdiği önem kadar ileri gittiğini önem vermeyenlerin ise sürekli gerilediğini söyledi.
Kaya, geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda ilçeden sınava giren 653 öğrenciden tamamının bir üst öğrenime yerleştiğini, bu öğrencilerden 42 kişinin Fen Lisesi'ne yerleştiğini belirterek, TEOG ortalamalarının bir önceki yıla göre 308'den 316'ya yükseldiğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerin günün anlamını belirten şiirler okuyup çeşitli gösterilerinin ardından Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, yeni eğitim ve öğretim yılının açılış kurdelesini kesti.

Kaymakam Maslak, daha sonra sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilere başarı diledi.

Törene, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Tayyar Buğrul, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

- Afşin

Afşin ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan tarafından çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Afşin Ortaokulunda düzenlenen programla devam eden kutlamada, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı ve üst sınıf öğrencileri, okula bu yıl yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi. 

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

Eğitimin sadece öğretmen ve öğrencinin arasında yaşanan bir etkileşim olmadığını belirten Budan, "İdareciler olarak, eğitim için fiziki alt yapı noktasında öğrencilerimize eğitim için uygun alanının hazırlanması görevini üstleniyoruz. Ayrıca öğretmen ve öğrencilerimizin yanı sıra velilerimizin de takip ve desteğiyle olacak bir eğitim sürecinde başarının daha çok yakalanacağını tahmin ediyoruz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ise okulun hayata hazırlanış değil, hayatın ta kendisi olduğunu kaydetti.

Törene, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, şube müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.

- Pazarcık

Pazarcık ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Fatih İlkokulunda düzenlenen  törene, Kaymakam Mehmet Boztepe , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bucak, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sınıf öğretmeni Mine Dilek Kendirlik, burada yaptığı konuşmada, eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlandığını belirtti.

Kendirlik, öğrenimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü belirterek, öğrencilerin bunu akıllarında tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.