Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) Andırın ilçesinde 5 alanda devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Andırın’da yürütülen KAMEK kurslarında Kalorifer Ateşleyiciliği kursuna 64 kursiyer, Tığ Oyası Kursuna 20 kursiyer, Hijyen Eğitimi kursuna 30 kursiyer, Elektrik Pano Montörlüğü kursuna 20 kursiyer ve Arıcılık kursuna 20 kursiyer olmak üzere toplamda 154 kursiyere hizmet veriliyor.

KAMEK kurslarında hedeflerinin insan odaklı olduğuna dikkat çeken Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş: “Kahramanmaraş ilinde yaşayan hemşerilerimizin mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirerek meslek ve beceri sahibi olmalarını sağlamak, kültürel ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmak, bireysel pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici kılmak, Endüstrileşmenin ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirerek ülke sanayinin gelişmesine katkıda bulunmak, kaybolmaya yüz tutmuş sanatlarımızı gün yüzüne çıkararak canlı kılmak amacı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü KAMEK kurs merkezi adı altında vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz.

Verdiğimiz eğitimler sonunda kursiyerlerimizin eserleriyle birlikte karma ve kişisel sergiler açarak kursiyerlerin yapmış olduğu eserler görsel olarak sergiler vasıtası ile halka sunulmaktadır. Aynı zamanda eğitimler tamamlandıktan sonra kursiyerlerimize Katılım belgesi ve Sertifika verilmektedir” diye konuştu.