Kaymakam  Alper Çifci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin okuma yazma oranının yüzde 97'lerde olduğunu söyledi.

Özellikle köylerde birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören öğrencilerin eğitim ve kültür seviyesini daha da yükseltmek istediklerini ifade eden Çiftci, bu amaçla "Kütüphanesiz köy okulu kalmasın" projesi geliştirdiklerini kaydetti.

Proje kapsamında 15 köy okuluna kütüphane oluşturarak bu kütüphanelere toplam 10 bin kitap dağıttıklarını anlatan Çiftci, şunları söyledi:

"Bölgede sanayi kuruluşu ve çalışacak herhangi bir iş kolu olmaması nedeniyle ilçede eğitime büyük önem veriliyor. Bu nedenle bizler de ilçedeki bu potansiyeli daha da yükseklere çıkarmak için çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Kaymakamlık olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Çocuklar geleceğimizdir. Kitabı sadece okumak üzere değil, anlama üzerine de seven toplumların her zaman bir adım önde olduğunu düşündüğümüzde eğitimin önemi gözler önüne serilir."

Çifci, öğrencilere kitap okuma bilincini yerleştirmek için ilçe genelinde kitap okuma yarışmaları düzenlediklerini, her ay en fazla kitap okuyan ilk üç öğrenciyi altınla ödüllendirdiklerini sözlerine ekledi.