Pursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezi'nde iki günlük (19-20/06/2013 tarihlerinde) düzenlenen programda 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Davranış ilkeleri ele alındı. Etik Eğiticisi ve Şair Yazar  Ahmet Sandal'ın konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerine Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Başkan Yardımcıları, birim amirleri ve personel katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Pursakar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, göreve geldikleri günden beri halka hizmet eden, kazandığının hakkını veren ve ahlaki tutum sergileyen belediye olduklarını söyledi. Belediyeciliğin okulu olmadığını ifade eden Başkan Çetin: “Bizim değerlerimizin odağında insan vardır. Bir insan ahlaki davrandığı zaman hukuki de davranmış olur. Bizler adaleti gözeten ve adil olan çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

“Felsefemizde hizmet var”
Programda uzun bir konuşma yapan Çetin, personele önemli mesajlar vererek şunları söyledi: “İşimize, şehrimize sahip çıkacağız. Eğer yanlış yapıyorsak birbirimizi uyarmalıyız. Bizler hizmetkârız, bizim felsefemizde hizmet vardır. İnsanlara iyi davranacağız, kimseyi incitmeyeceğiz, tevazudan taviz vermeyeceğiz. Haramla, yalanla, talanla işimiz olmaz. Birileri gibi yakıp yıkmayacağız. Pursakar'ı birlikte inşa ettik, Tebessüm Şehrimize 250 bin fidan ve ağaç diktik. Bizim derdimiz gönülleri kazanmak. Allah bizleri yanlış yapmaktan korusun, tüm personelime teşekkür ediyorum.”
“Emanet kavramı çok önemli”

Etik Eğiticisi Ahmet Sandal ise kamu görevlilerinin 18 tane etik ilkesini tek tek anlatarak, kamu yararı, hediye alma yasağı ve çıkar çatışmasına dikkat çekti. Sandal, “Emanet kavramı çok önemli, bizler kamu yararı için buradayız. Etikte belirleyici olan emanet ve kişisel yarardır. Etik dışı davranışlar en fazla alım satımlarda, personel alımında ve kamu taşıtlarının kullanılmasında ortaya çıkar. Kamu personeli hediye alamaz. Kendi çıkarını kamu yararından üstün tutamaz. Kamu görevleri bir emanettir. Bu görevler kimseye kalmaz. Herkes bugün var, yarın yok. Bu bilinçten ayrılmamak gerekir. Hırsımıza mağlup olmamamız gerekir. Kamu personeli hırsını yenerse, vicdanını ve hukukun doğrultusunda hareket ederse, bu hem kamu hem de kendisi için olumlu sonuçlar meydana getirir. Kamu personeli kamu adına hizmet verir, kamunun çıkarını düşünür” diye konuştu.