Sağlık Bakanlığı 'Sağlığa Yönelik Risklerden Birey ve Toplumu Korumak ve Sağlıklı Hayat Tarzını Teşvik Etmek' amacı doğrultusunda fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için Ankara Üniversitesi öğrencilerine 50 bisiklet verecek.

Sağlık Bakanlığı’nın 2013-2017 yılları için belirlediği 'Sağlığa Yönelik Risklerden Birey ve Toplumu Korumak ve Sağlıklı Hayat Tarzını Teşvik Etmek' stratejik amacı doğrultusunda 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' yürütülmeye başlandı. Bu kapsamda özellikle çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için bisiklet kullanımının teşvik edilmesine uygun görüldü. Söz konusu amaç doğrultusunda, Ankara Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı ile yapılacak protokol ile 50 bisiklet teslim edilecek.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nde bugün saat 16.30’da imzalanacak protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, Vali Yard. Ayhan Çiftarslan, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bşk. Yard. Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç, Doç. Dr. Nazan Yardım, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rahmi Acar, Halk Sağlığı Müdür yardımcıları ve Şube Müdürleri katılacak. Protokol ile üniversite öğrencilerinin fiziksel aktivitelere katılımının teşvik edilmesi amaçlanıyor.