Kahramanmaraş'ta, anneler ve kızları birlikte katıldıkları kursta Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğince (KAMİMDER)  hazırlanan "Analı kızlı 7'den 77'ye herkes Kur'an öğrenmeye" projesi hayata geçirildi. Kursa katılan anneler kızlarıyla Kur'an-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

KAMİMDER Başkanı Yunus Doğru, Bağlarbaşı İmam Hatip Ortaokulundaki kursun açılışında, dernek olarak farklı bir çalışmaya imza atmak istediklerini belirtti. Kursun ücretsiz olduğunu ifade eden Doğru, şunları kaydetti:

"Buradaki ortam çok güzel. Anneler, geleceğimizin teminatı çocuklarını alıp Kur'an öğreniyorlar. Katılımın yüksek olması da bizleri sevindirdi. Kursu da imam hatip lisesi öğrencileri arasından seçilen başarılı öğrencilerimiz veriyor. Son günlerde yaşanan olaylar bizleri üzüyor. Bu çalkantılı dönemde birlik ve beraberlik için Kur'an da buluşmak amacıyla böyle bir proje başlattık.  İnşallah mahcup olmaz ve daha iyilerini yaparız."

Okul Müdürü İsmail Direk ise derneğin kendilerine getirdiği teklifi olumlu bulduklarını ve bu doğrultuda hazırlık yaparak 18 öğretmenle eğitime başladıklarını söyledi.

Direk, kursun Ramazan Bayramı'na kadar devam edeceğini vurguladı.

Elif Kırtay da iki kızıyla Kur'an öğrenmeye geldiğini ve çok mutlu olduğunu kaydetti. Çocuklarıyla aynı sırayı paylaştığı için farklı bir duygu yaşadığını dile getiren Kırtay, "Ben kızıma kızım bana Kur'an öğretiyor. Güzel bir çalışma oldu. El birliğiyle çok çalışarak inşallah Kur'an-ı Kerim'i daha güzel öğreniriz" diye konuştu.