Antalya’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören yaklaşık 430 bin öğrenci karneleri alarak yarıyıl tatiline başladı.

13 Ekim 2014’de eğitim-öğretime başlanan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler 15 günlük yarıyıl tatiline başladı. İkinci dönemin başlayacağı 9 Şubat’a kadar tatil yapacak öğrenciler 12 Haziran’da yaz tatiline çıkacak. Yarıyıl tatilin başlaması nedeniyle Antalya Muratpaşa ilçesi Kocademir Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahattin Bayraktar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel katıldı.

İlk olarak ana sınıfı öğrencilerine karne ve hediyeler veren Vali Türker, daha sonra 6.’ncı sınıf öğrencilerine karnelerini verdi. Törende 7.’nci sınıf öğrencileri Gülşah Tuana Demir, İpek Ceylin Ulukapı ile Zilşan Kısa'dan oluşan üç kişilik gurup Dede Efendi'den bir şarkı seslendirdi. Törende konuşan Türker, Antalya’da anaokullarındaki çocuklar dahil yaklaşık 430 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Türker, okullarda yaklaşık 27 bin öğrenin görev yaptığını söyledi. Öğrencilerin başarısının sadece notlarla sınırlı olmadığını belirten Türker, karnelerde olumsuz durum olması durumunda çocukların moralini bozacak bir mesele gibi görülmemesi gerektiğini ifade etti. Türker, çocuklara moral vererek, bunu düzeltebileceklerine dair umut aşılamak gerektiğini anlattı.

Öte yandan, okullarında birinci olan öğrencilere hediye olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıldızlı otellerde tatil verildi.