Jupiteria Martia Saturnalia Plutonia Antik Romada aralık ayında bir hafta boyunca süren kölelere geçici özgürlük verilen festival hangi adla anılırdı

Cevap: Saturnalia

Satürn bayramı

Saturnalia , Roma festivallerinin en popüleridir . Roma tanrılarına adanmış Satürn , festivalin etkisi Batı dünyasında hissedilmeye devam ediyor.

Aslen 17 Aralık'ta kutlanan Saturnalia, ilk üçe üçe ve sonunda yedi güne uzatıldı. Tarih, modern İtalya'da ekim ile ocak ayları arasında değişen kış ekim mevsimi ile ilişkilendirilmiştir . OlağanüstüYunan Kronia , yılın en canlı festivaliydi. Tüm iş ve iş askıya alındı. Kölelere sevdiklerini söyleme ve yapma özgürlüğü verildi ve bazı ahlaki kısıtlamalar gevşetildi. Sokaklara Mardi Gras deliliği bulaştı ; sahte bir kral seçildi ( Saturnalicius princeps ); Her yerde mevsimsel selamlama Saturnaliaduyuldu. Saturnalia'nın kapanış günleri olarak biliniyordu.Sigillaria, festivalin sonuna doğru yapım geleneği nedeniyle, sigillarii veya balmumu ve diğer ortamlardaki küçük figür üreticileri tarafından üretilen mum, meyve balmumu modelleri ve balmumu heykelcikleri sunar . Geleneksel olarak yün bantlarla ayaklarına bağlanmış Satürn'ün kült heykeli, muhtemelen çıkıp eğlenceye katılmak için çözülmüş.

Roma Forumu: SatürnTapınağı Satürn Tapınağı, Vespasian Tapınağı (Vespasian ve Titus da denir; sağ ön plan), Roma Forumu, Roma kalıntıları arasında.© Ron Gatepain

Saturnalia'nın kutlamalar üzerindeki etkisi Noel veYeni yıl doğrudan oldu. Noel'in fethedilmemiş güneşin doğum gününde kutlandığı gerçeği ( die solis invicti nati ), mevsime, evlerin yeşilliklerle ve ışıklarla süslendiği Ocak (1 Ocak, Roma Yeni Yılı) dönemleriyle bağlantılı bir güneş arka planı verdi. ve çocuklara ve fakirlere hediyeler verildi. Hediye mumlar ilgili olarak Romalılar eski kehanet en erken sakinleri bade bir hikaye vardı Latium için başlarını göndermek Hades ve Phota Satürn. Antik Latinlerbu anlamına yorumlanır insan kurban , ancak, uygun efsane , Hercules (ışıkları kullanarak tavsiyephos, insan kafasını değil, aksana göre “ışık” veya “insan” anlamına gelir.