Kars'ın Arpaçay ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gebe ve gebelik düşünen bayanlara bilgilendirme sınıfı açıldı. Anne adayları ilçede gebelik eğitimi alacak.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelindeki tüm kadınların faydalanabileceği eğitim sınıfında, konusunda uzman personel tarafından tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmalarının sağlanması amaçlanıyor. Anne ve baba adaylarına yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla eğitim ve tanıtımlarında aralıksız devam edeceği belirtilen açıklamada, "İlçe genelinden yoğun ilgi ve talebin olduğu eğitim ve danışmanlık hizmetleri belirlenen eğitim takvimi ile gebelik süreci, doğum süreci ve doğum ağrısıyla baş etme ve doğum sonu dönem ve yeni doğan bakımı olmak üzere 3 oturumda gerçekleşecek." denildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, doğumun kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden biri olduğunu ve sağlıklı bir bebek sahibi olunması ile doğum sürecinin sağlıklı geçirilmesi için doğum öncesi eğitimlerin çok önemli olduğunu aktardı. Ayrıca gebelik döneminde yapılan eğitimler ile anne adayının psikolojik olarak doğuma hazırlandığını ifade eden Erdem, ilçelerinde gebe eğitimlerinin bu proje ile daha profesyonel hale getirileceğini, gerekli düzenlemelerin yapılarak gebelerin eğitimi için Toplum Sağlığı Merkezinde uygun bir ortam ve eğitim materyallerinin sağlandığını kaydetti.