Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, "Okullarımızda uçucu ve uyuşturucu konusunda çalışmalarımız var. Bu konuda büyük bir çalışma başlattık. Velilerimizin de çocuklarına arkadaş ve çevre yönünden duyarlı olmalarını istiyoruz.’’ dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014 yıllık bilgi paylaşım toplantısını Bafra Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve resmi daire amirleri katıldı. Sunum yapan Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, eğitim ve öğretim konulu toplantıda slayt gösterisi yaptı.

Katipoğlu, ’’Eğitim ve öğretim yönünden hedefe ulaşmış durumdayız. Türkiye'de iyi orandayız. Çocuklarını okula göndermeyen veliler hakkında uyarılarda bulunuyor ve yine okula göndermedikleri takdirde cezai para işlemi uygulanıyor. Şu anda taşımalı sistem ile 5 bin öğrencimiz taşınmaktadır. Kız ve erkeklerden oluşan iki tane yatılı okulumuz bulunmaktadır. 4 adet inşaatı devam eden okulumuz ve pansiyonumuz, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretim yılında açılışları yapılacaktır. Bir de birçok okullarımızda projeler yapılmaktadır. Bu projelerden bir tanesi olan, 27 ile 29 Ocak arasında sevgiye uzanan eller projemizi gerçekleştireceğiz. Okullarımızda uçucu ve uyuşturucu konusunda çalışmalarımız var. Bu konuda büyük bir çalışma başlattık. Diğer kurum amirlerimiz de bu konuda bizlere olan desteklerini veriyorlar. Velilerimizin de çocuklarına arkadaş ve çevre yönünden duyarlı olmalarını istiyoruz.’’ diye ifade etti.

Kaymakam Arslan, sunum sonunda kısa bir açıklamada bulunarak, okulların fiziki, hijyenik ve temizlik bakımından güzel durumda olduklarını ifade etti. Eğitim ve öğretim yönünden ilçenin hedefinin ilk 10’lara girmesi gerektiğini belirten Arslan, "Her okulumuzdan değişik projeler gelmeye başladı. Bizleri sevindiren ise birkaç okulumuzdan 5 ve 6 proje gelmesi oldu. Demek ki okullarımızın yeniliklere aç olduklarını görmekteyiz. Projeler savaşacaklar ve proje konusunda zenginleşecekler. Proje fuarı açacağız. Özellikle Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu kurslara sıkı denetimler yapılacak. Hayali olarak yürütülen kurslar kapatılacak. Rant ve çıkar amaçlı kurslar olmayacak. Hedefte yükseklere çıkılacak ve çıta her zaman yüksek tutulacak. Uçucu ve uyuşturucular için okullarımızda büyük bir savaş açmalıyız. Bu savaşa tüm kurumlarımızın da yardımlarını bekliyoruz. Bu bizi yakından ilgilendiren bir konudur. Uyuşturucu konulu 2 tane etkinliğimiz vardır. Bir tanesi Adana'dan gelecek olan tiyatro ve ayrıca konferans konulu bir toplantı yapılacaktır.’’ diye konuştu.