Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nın üstlenici kurum olarak Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM-Trabzon) uzmanlarıyla gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM-Trabzon) uzmanlarından Gülşen Sezen tarafından etkili iletişim teknikleri, işletme kuruluşu, girişimcilik, muhasebe ve bilânço analizleri, finans, iş planı gibi birçok konu başlıklarıyla, 24 katılımcıya verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 9 gün sürdü. İkinci eğitim ise Şavşat’ta verildi.

Eğitimin son günü kursiyerleri ziyaret eden ve girişimci adaylarıyla görüşen Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Oda hakkında kursiyerlere bilgi verdi. Girişimciliğin ülkelerin ekonomilerine katkıları hakkında değerlendirmelerini katılımcılara aktardı. TOBB olarak Girişimcilik eğitimlerini önemsediklerini ve uygulama programlarının içinde olmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Özel, gelişmiş bütün ülkelerin girişimcilerin emekleriyle bir yerlere geldiklerini söyledi.

Eğitime katılan girişimci adayları, aldıkları 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası' ile kendi işlerini kurduktan sonra, hazırladıkları İş Planı’nı KOSGEB değerlendirme kuruluna sunabilecek. Kabul gören iş projeleri, girişimcilik desteklerinden faydalanabilecek.

KOSGEB tarafından KOBİ’lere verilen destekler kapsamında uygulamada olan Girişimcilik Desteği ile yeni girişimciler ve girişimcilik eğitimi aldıktan sonra başka bir iş kolunda yeni bir işletme ile faaliyete başlayan faal iş sahipleri, 30 bin TL hibe ve 70 bin TL teminata dayalı 2 yıl ödemesiz sıfır faizli destekten faydalanabiliyor.