Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, uluslararası ve ulusal yarışmalardan yine madalya ile döndü.

Öğr. Gör. Yılmaz Sever’in danışmanlığında yarışmalara hazırlanan öğrenciler, katıldıkları iki yarışmada 5 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği'nin ANFAŞ iş birliği ile 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirdiği ‘Türkiye VI. Altın Kep Aşcılar Yarışması’nda ‘yılın genç şefi’ kategorisinde Yusuf İşlek gümüş madalyaya layık görülürken, ‘üniversiteler’ kategorisinde ekip olarak yarışan Mert Çıbukçayı, Sinem Keskin ve Yusuf İşlek 3 bronz madalya kazandı.

TÜYAP Kongre ve Kültür Merkezi'nde 28-31 Ocak 2015 tarihlerinde çok sayıda yerli ve yabancı aşçının katılımıyla yapılan ‘13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Fuarı’nda düzenlenen ‘Gastronomi Yarışması’nda ise ‘üniversite düzeyinde modern Türk mutfağı’ yarışmasında Mert Çıbukçayı, Sinem Keskin, Yiğit Yamaner ve Hüseyin Gülşen Bozkuş’tan oluşan Uludağ Üniversitesi ekibi 4 gümüş madalyanın sahibi oldu. ‘Üniversite düzeyi öğrenci aşçı balık yarışması’ kategorisinde Taylan Yavuz ve İbrahim Usluer ise üçüncü gelerek bronz madalya aldı. Aynı yarışmanın ‘üniversite düzeyi okullar için pizza’ kategorisinde de Sakine Solak bronz madalyanın sahibi oldu.