Gaziantep'te eğitim öğretime devam eden Özel Asım Kökoğlu Fen-Anadolu-Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bünyesinde 2015 kitabın bulunduğu kütüphane hizmete açıldı. Okul Müdürü Metin Işık, 2015 rakamının her yıl katlanarak daha da artacağını söyledi.

Kütüphane açılışında konuşan Metin Işık, “İçierisinde bulunduğumuz çağ teknoloji çağı ve çocuklarımızın, gençlerimizin ellerinde akıllı telefon ve tabletlerleri sıklıkla görüyoruz. Gayretimiz, gençleri kitapla buluşturarak, onlara okuma alışkanlığı kazandırmak. Böylelikle hem geçmişizi tanımalarına ve daha iyi anlamalarına yardımcı olmak hemde geleceğe yön veren, ufkumuzu aydınlatan, okuyan bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.
Yazarlık Kulübü olarak kütüphane açılışının onurunu yaşadıklarını belirten danışman öğretmen Nejla Ataman da “Toplumsal ya da bireysel sorunları anlamak, kavramak ve çözüm üretmede etken olabilmek öğrenmek ve okuma ile mümkündür. Okuduğumuzu anlayıp, içimize sindirip, davranış haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özel Asım Kökoğlu Liseleri olarak bizler, okumanın önemini öğrencilerimize her fırsatta dile getirmeye ve onları kitap okumaya yöneltmeye çalıştık. Bundan sonrası için de gayretlerimiz devam edecektir.” diye konuştu.