Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Elbistan ilçesinde askerlere yönelik "evlilik öncesi eğitim" programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ülke genelinde aile ve topluma yönelik yürüttüğü hizmetler çerçevesinde, ailelerin bilgi ve eğitim açıklarını kapatarak, yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla başlatılan çalışma devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Ramazan Akgül, Elbistan Belediyesi düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, askerele evlilik öncesi yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Akgül, program kapsamında evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yolları ve olası sorunlarla nasıl baş edebilecekleri konusunda askerleri bilgilendirdi.

Hemşire Nilgün Boğa ise aile hukuku, evlilik ve sağlık konularında sunum yaptı.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile Afşin, Nurhak ve Ekinözü ilçe jandarma komutanlığında görevli askerler katıldı.