Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında, '4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı' düzenleyecek.

19 Mayıs Atataürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında valilik önünde 5 örnek projelerini ilk kez sergileme imkanı bulan öğrencilerin standı, yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin 5 örnek projesi, birim çember turu ile led ışıklı sinüs grafiği çizimi, Pisagor teoreminin sulu ispatı, çadır kentlerde ısıtma sistemi, kömürde bitki yetiştirme ve emar - tomografi - ultrason(EMTOUR) cihazlarının birleşiminden oluşan çalışmaları kapsıyor.

Boş zamanlarını bilim ve teknoloji alanındaki proje çalışmalarıyla değerlendiren öğrencileriyle gurur duyduğunu belirten Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Namık Karayanık, “TÜBİTAK’ın 4006 Bilim Projesi Yarışması’na yapmış olduğumuz başvuru kabul edildi. Öğrencilerimizle birlikte şu ana kadar 25 proje hazırladık. İlk olarak projelerimizden 5 tanesini Gençlik Merkezi’mizin standında vatandaşlarımızın gösterimine sunduk. Amacımız öğrencilerimizi ders dışında farklı etkinlikler yaparak yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak. İnşallah onları geleceğin bilim adamı olarak görmek de nasip olur.” dedi.

Okul Müdürü Abdülkerim Kıran ise "Okulumuz için gurur verici TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje sergisini gerçekleştiriyoruz. Okulumuz Matematik Öğretmeni Namık Karayanık’ın başvurusuyla kabul edilen ve proje yürütücüsü olarak hocamızın organizatörlüğünde diğer tüm branşların da katılımıyla öğrencilerimiz 25 farklı proje standı hazırlamaya devam ediyorlar. Okulumuz bahçesinde 28 Mayıs Perşembe günü Saat 11:00 de açılacak olan bilim fuarımıza bilime ilgi duyan herkesi davet ediyoruz. Projeleri hazırlayan tüm öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Gelecekte bilim adamı olmaya aday gençler, projelerini 28 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 11.00’de okul bahçesinde sergileyecek.