Mersin’in Silifke İlçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu, Adana'da düzenlenen Okullar Arası Puanlı Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Yıldız Erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu.

Yarışmalara 32 takım ve 392 sporcu katılırken, Silifke Atatürk Ortaokul’u 663 rekor puanla takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Silifke Atatürk Ortaokulu Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra birçok ferdi dereceye de sahip oldu.

Türkiye şampiyonu oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Atatürk Ortaokulu Müdürü Emre Duru, “Okul olarak eğitim, sosyal, spor faaliyetlerde her zaman başarılı oluyoruz. Okulumuz Adana'da düzenlenen Okullar Arası Puanlı Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Yıldız Erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu. Silifkemizin ve okulumuzun adını duyuran ve yarışmalarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum” dedi.

Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin aldıkları ferdi dereceler ise şunlar; Bülent Trak 4x100 m bayrak takımı birincisi, 300 m ikincisi 100m engel üçüncüsü. Hüseyin Uçar 4X100m bayrak takımı birincisi 3 adım uzun atlama üçüncüsü. Mehmet Kürşat Benli 4X100m bayrak takımı birincisi. Arda Kılıç 4x100m bayrak takımı birincisi. Ayberk Doğan 800m üçüncüsü 2000m Türkiye dördüncüsü. Mustafa Abdurahman Yazlık, Hamza Yılmaz, Okan Yumuk (TAF Türkcell yarı final yüksek 1000m üçüncüsü). Emirhan Kara (TAF Türkcell yarı final yüksek atlama birincisi). Kerem Kaçar disk atma Türkiye üçüncüsü. Melissa Kale 300 m ikincisi 100 m ve 4x100m Bayrak takımı dördüncüsü. Şükran Gezer, Cirit Atma ve 4x100 bayrak takımı dördüncüsü. Ezgi Kuzu ve 4x100m Bayrak takımı dördüncüsü (TAF Türkcell 100m Yarıfinal ikincisi). Gülcan Karabulut ve 4x100m Bayrak takımı Türkiye dördüncüsü. Beste Gülleci, Ceren Şahin, Gamze Gül Üre, Esma Şahin (TAF Türkcell yarı final Fırlatma topu atma ikincisi). Semanur Çoban, Beyza Çelik (TAF Türkcell yarı final uzun atlama yüksek atlama birincisi) oldu.