Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, iş yerlerinde ilkyardım eğitimleri zorunluluğu kapsamında, iştiraki içinde olduğu Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) marifetiyle eğitim düzenleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan ABİGEM Artvin Temsilcisi ve ATSO Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Yaşar Kars, ATSO olarak bu eğitimler için ABİGEM Koordinatörlüğü vasıtasıyla Avrasya Üniversitesi ile ATSO’nun protokolü olduğunu belirtti. Kars, oda üyeleri ve isteyen diğer işverenlerin, yetkin eğitmenlerle gerçekleştirilecek bu eğitimden faydalanabileceğini söyledi. Kars, açıklamasında şunları kaydetti:

“İlkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince uygulanmak zorundadır. Söz konusu durum, kanunun konuya ilişkin maddesinde ilkyardımcı ve zorunlu ilkyardımcı istihdamı, tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş yerlerden ‘Temel İlkyardım Eğitimi’ sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur.”

Sürücü kursları ve ilkyardım eğitiminin zorunlu olarak verildiği kurslarda verilecek ilkyardım eğitimlerinin, bu yönetmeliğe göre sertifika almış eğitimciler tarafından verilmesinin zorunlu olduğu, denetimlerin, müdürlük adına Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından yapıldığı açıklandı. Yasa gereği çalışanlarına 'ilkyardım eğitimi' aldırmak isteyen üyelerin ve diğer işverenlerin, oda ile irtibata geçip bilgi alabileceği ve kayıt yaptırabileceği belirtildi.