Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi programları arasında yer alacak olan Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü için 2015-2016 akademik yılından itibaren öğrenci alımına izin verdi.

Üniversitenin kurulduğu 2006 yılında Mimarlık Fakültesi’nin de kuruluş kanunu içerisinde yer aldığını belirten Rektör Metin Orbay, alanında doktoralı öğretim üyesi yetersizliği nedeniyle, 2011 yılına kadar aktif hale getiremediklerini söyledi. Mimarlık Fakültesinin ilk öğrencilerini 2012-2013 akademik yılında aldığını ve derslerin yüzde 30’u İngilizce olmak üzere ‘Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde eğitime başlandığını hatırlatan Rektör Orbay, “Fakültemizin Amasya'da kurulmuş olmasının çok özel nedenleri vardır. Şehzadeler kenti olan Amasya'nın, tarihi kent yapısı ve yakın çevre illerdeki tarihi özellikler ile tarihi kültürel özelliklere duyarlı bir meslek elemanı yetiştirme hedeflenmiştir.” dedi.

Peyzaj mimarlığının önemli bir meslek olduğunu kaydeden Orbay, “Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığının buluştuğu tasarım odaklı bir program olup mimarlık, mühendislik, sanat ile doğal bilimleri bir araya getiren bir meslek disiplinidir. Üniversitemiz bünyesinde öğrenci alacak olan Mimarlık Fakültesi ile birlikte şehzadeler kenti Amasya’ya hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu.