Yeni av sezonu yaklaşırken, doğal kaynaklar, av ve yaban hayatının korunması için avcılara yönelik eğitimler düzenlenerek, doğal hayatı koruyacak şekilde avcılık yapmaları hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın makro amaçları içinde; avcılığın kayıtlı, bilinçli şekilde yapılması, av hayvanlarına da yaşama hakkı sağlayacak şekilde haftanın belli günlerinde av yapılması ve hayvanların üreme ve yavrulama döneminde av yasağı yer alıyor. Bu kapsamda doğal kaynakların tükenmez olmadığının anlaşılması ve tabiattaki dengelerin bozulmaması ve insanların avcılıkla ilgili konularda edindikleri eski ve yanlış kanaatlerinden pişmanlık duyarak uzaklaşmaları için avcılıkta eğitim büyük önem taşıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü, bağlı birimi Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Armutlu Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde 17 avcı adayının katıldığı kurs düzenlendi. Bu kursla birlikte 2015 yılı içinde Yalova Şube Müdürlüğünde açılan kurs sayısı 4, kursiyer sayısı ise 96 oldu.

Yalova merkez ve ilçe halk eğitim müdürlükleriyle birlikte organize edilen avcı eğitim kurslar Yalova başta olmak üzere Türkiye genelindeki av yaban hayatı kaynakları üzerine olumlu katkılar sağladığı belirtiliyor. Belgeli avcıların aldıkları eğitimle etrafındaki insanlara ve belgesiz avcılara örnek olarak, doğayı korumak için azami gayret sarf ettikleri ifade ediliyor.