Erasmus+ Programı kapsamında Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Hayat Boyu İlerleme Derneği Başkanı Kürşat Çiftçi, gençlerle birlikte Kahramanmaraş'a geldi.  Kahramanmaraş programı kapsamında kentin tanınmış şairleriyle gençleri sohbet toplantılarında bir araya getirip onlara şiirleri tanıtacak olan dernek, çalışmalar kapsamında 16 Ekim 2018'de hayatını kaybeden, Türk Edebiyatı'nın 'Beyaz Kartalı' ve 'Dede Korkut' diye anılan Bahaettin Karakoç'un da evini ziyaret etti.

Genç şairleri Karakoç'un eğitimci oğlu Oğuz Karakoç karşıladı. Dernekten 6, katılımcı ülkelerden de 6'şar olmak toplam 24 genci babasının evinde ağırlayan Oğuz Karakoç, ünlü şairin edebi kişiliği ve eserleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Makedon'dan Ufuk Ramadani, Bahaettin Karakoç'un ünlü 'Ihlamurlar çiçek açtığı zaman' şiirini okudu. Diğer katılımcıların da çeşitli şiirler okuduğu program sonunda bir açıklama yapan Hayat Boyu İlerleme Derneği Başkanı Kürşat Çiftçi, proje kapsamında Kahramanmaraşlı şairleri ve dönemin ışık tutan şiirlerini tespit edip üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çiftçi, "Şiirler okuyoruz, müzikaller oluşturuyoruz, bir şiir sergisi hazırlığı içerisindeyiz. 12 ay sürecek bir proje ama Kahramanmaraş'ta uygulama faaliyeti 8 gün sürecek. Gençlerle yapacağımız ve 8 gün sürecek çalışma sonunda bir sergi açacağız ayrıca bir de kısa film sunumumuz olacak.  Biz rahmetli Bahaettin Karakoç ile detaylı çalışmalar yapıyorduk sergimizde de yer alacak. Sağ olsun Oğuz bey de eve davet edince bizim için çok özel bir an oldu ve çok heyecanlı bir şekilde geldik. Burada bulunmaktan ve bu havayı teneffüs etmekten biz ve katılımcılarımız oldukça memnunuz" dedi.

Şiir okuyan şairlere babasının kitabını hediye eden Oğuz Karakoç ise programın kendisini son derece duygulandırdığını söyledi. Bahaettin Karakoç öldükten sonra evindeki hiçbir şeye dokunmadıklarını belirten Karakoç, "Babamın en büyük arzusu gençlerle beraber olmaktı ve ölünceye kadar da hep gençlerle beraber oldu. Üniversiteli gençler , ortaöğretim gençleri hatta çocuklar bile ziyaretine gelirdi, zamanını onlara ayırırdı. Bana 'Oğlum, kim de şiir damarı varsa onunla ilgilenmeli, zamanını harcamalı. Çünkü Türk Edebiyatı devamlı geriye gidiyor, yeni şairleri yeni yazarlar türemiyor. Onlara destek çıkmak zorundayız' derdi. Babamın bu geleneğinden dolayı kendisinin evinde hiçbir değişiklik yapmadık. Müze gibi burayı kullanıyoruz kendisini seven, eserlerini görmek isteyen kim gelirse gelsin başımızın tacıdır. bU gençler de beni duygulandırdı. Projeyi gerçekleştiren arkadaşlara de teşekkür ediyoruz. Çünkü Kahramanmaraş, şiirin başkenti . Böyle bir projenin Kahramanmaraş'ta gerçekleşmesi bizi gönülden mutlu etmiştir" diye konuştu.