Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu devasa yatırımlar ve uyguladığı dağ yönetim modeli ile kış sporlarının en önemli adreslerinden birisi haline gelen Erciyes Turizm ve Kayak Merkezi, yurt dışından gelen misafirleri ağırlamaya devam ediyor.

Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı ve Graz Üniversitesi tarafından düzenlenen programda üniversitede okuyan uluslararası öğrencilere Kayseri, Erciyes ve Kapadokya gezisi düzenlendi. Avusturya'da bulunan ticari firmaların Erciyes Dağı'na yapmış olduğu mekanik tesis ve projeleri inceleyen öğrenciler, gerçekleştirilen yatırımların büyüklüğü karşısında hayretlerini gizleyemedi.

Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Dr. Christian Maier ve Graz Üniversitesi Uluslararası Yönetim Bölüm Başkanı Hildegard Liebl ile Avusturya Fahri Konsolosu Mehmet Eğlenceoğlu'nun da katıldığı programda Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler'in yaptığı sunumun ardından düşüncelerini ifade eden öğrenciler, kış sezonunda Erciyes'e gelip kayak yapma heyecanını dört gözle beklediklerini ifade etti.