Aydın İl Koordinasyon Kurulu, 2015 yılı 1. dönem ilk toplantısını, Vali Erol Ayyıldız başkanlığında yaptı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonundaki toplantıda, 2014 yılı yatırımları değerlendirildi. Aydın’a geçen yıl 526 milyon 719 bin TL ödenek ayrıldığını, bunun 387 milyon 660 bin TL’sinin yatırımlar için harcandığını belirten Ayyıldız, nakdi gerçekleşme oranının yüzde 74, fiziki gerçekleşme oranının yüzde 69 olduğunu açıkladı. Aydın'a gelen ödeneklerden en büyük payı ise 145,6 milyon TL ile eğitimin aldığını belirtti.

Müdürler, belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve bazı oda temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Vali Ayyıldız, yatırım oranlarıyla ilgili bilgi verdi: “Aydın’a 2014 yılında 526 milyon 729 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekten yatırımlarımıza 387 milyon 660 bin TL harcama yapılmıştır. Yatırımlarımızda yüzde 74 nakdi, yüzde 69 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Proje tutarı toplam 2 milyar 9 milyon 3 bin TL olan 365 ana projeden 165 proje tamamlanmıştır. Ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlarımız içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü, 145 milyon 643 bin TL ödenekle ilk sırada yer almıştır. İkinci sırayı 103 milyon 659 bin TL ödenekle DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırayı da 91 milyon 386 bin TL ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğümüz almıştır.” dedi.

Toplantıya katılanlara seslenen Erol Ayyıldız, “Devleti aciz göstermek, vatandaş olarak da hizmeti bir adım geride göstermek, bizim hakkımız da haddimiz de değil. Ona hakettiği hizmeti vermek, bizim öncelikli vazifemiz. Bu konuda valilik olarak bize düşeni yapmak zorundayız. Onun için tüm imkanlardan yaralanmanız, sizlerin becerileriyle alakalı. Hizmet ve yatırımlar birlik ve beraberlikte oluyor, birlikte koordinasyon sağladığımızda oluyor. Biz bir bütün olarak, vatandaşıyla birlikte devletiz. Bu necip millet, hizmet edilmeye layıktır. Elbirliğiyle hizmet edersek biz de üzerimize düşeni yapmış oluruz, hem de gelecek nesillere borcumuzu öderiz.”

Aydın ve ilçelerinde devam eden yatırımlarla ilgili de bilgi veren Vali Ayyıldız eğitim, barınma, enerji, içme suyu ve arıtma, karayolları, sağlık, demiryolu, kültür ve spor alanlarında yapılanları aktardı. Aydın’a hizmet ve yatırımların, bütün kurum ve kuruluşların birlik ve beraberliği içerisinde yapılmasının önemine de değinilen toplantı, yatırımcı kuruluşların kendi çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.