Paradokya yazarı Cem GÜLBENT yoğun bir ilgi ile söyleşi ve imza günü gerçekleştirerek okul  atmosferinde etkileyici bir ortam oluşturdu. Sosyal ve kültürel faaliyet alanında yapılan bu çalışma ile okuma, anlama, yorumlama gücünü geliştirme adına bunlara sahip çıkarak eğitimin önemli bir ayağı da güçlü tutulmaya çalışıldı.

Ayser Çalık Ortaokulu “Okumak Hayat Bulmaktır” sloganıyla yola çıkılan kitap okuma etkinliği ve sonrasında kitapları ülke genelinde 100 binin üzerinde satılan önemli bir fantastik roman yazarını okulunda ağırlayarak dönemi  güzel bir sosyal faaliyetle sona erdirdi.
Okul Müdürü Halil Canpolat yaptığı açıklamada: "Okulumuzda böyle bir faaliyet yapılmasından gurur duydum.Öncelikle bizleri kırmayarak imza  günü düzenleyen Cem Bey’e, programda emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.Eğitimde yapılan sosyo-kültürel etkinliklerin paralelinde ders başarı grafiğinin de artacağını somut olarak görmekteyiz. Öğrencilerimizin de bu yoğun ilgileri bizi fazlasıyla memnun etti. Okul olarak sadece ders başarısı değil bunların yanında öğrencilerimizi sosyo-kültürel açıdan geliştirici yetiştirici her türlü faaliyetleri de  elimizden geldiği ölçüde yapma gayreti içinde olacağız." dedi.