Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği erasmus+ personel hareketliliği projesi kapsamında 'Web Tasarımında Yeni Yöntemler' isimli projeyi Almanya’da uygulamaya başladı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Almanya’nın Manheim şehrinde uygulanmaya başlanan proje Serhat İpek, Bayram Gökbulut ve İshak Hakan Özer tarafından hazırlandı. Projeye Ankara Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 6, İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 ve Bafra Mesleki Anadolu Teknik Lisesi'nden 7 öğretmen olmak üzere toplam 15 öğretmen katılıyor.

Almanya’da gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi veren Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Namık Kocabaş, şunları kaydetti: “Şu anda uyguladığımız proje okulumuz Erasmus+ programındaki ilk Avrupa Birliği projesidir. Projemiz 2 hafta süreyle Almanya’nın Manheim şehrinde Justus von Liebig okulu ortaklığında uygulanmaya başlamış bulunmakta olup, web tasarımında yeni yöntemler konusunda TYPO3 programlama dilinin öğrenilmesi üzerinedir. Okulumuz Müdür Yardımcısı Serhat İpek ve öğretmenleri İshak Hakan Özer, Akın Yalçın, Abdulkadir Kaplan, Ömer Esen, Cengiz Saka, Koray Temel bu eğitimi almak üzere Almanya`ya gitmişlerdir. TYPO3 web tasarımı programı ülkemizde pek bilinen bir tasarım programı olmamasına rağmen Avrupa’da yaygın olarak kullanılan bir programdır. Yurtdışındaki pek çok büyük işletme ve firmanın güvenli olduğu gerekçesiyle tercih ettikleri program ile web tasarımı yapmak oldukça kolay ve pratik bir şekilde yapılmaktadır. Öğretmenlerimiz bu programlama dilini öğrendiğinde okullarımızda öğrencilerimize web tasarımı konusunda yeni bir programa dili öğretme şansları olacaktır. İki hafta sürecek olan projemizin oldukça başarılı olacağını, öğretmenlerimize çok şey katacağına eminim."