Samsun'un Bafra ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “İşaret Dili Kursu” sonunda kursiyerler engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla “Sessizliğin İçindeki Ses” isimli bir program düzenledi.

Programa Bafra Garnizon Komutanı Jnd. Kd. Binbaşı İlhan Güngör, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Halk Eğitim Müdürü Hamdi Yıldız ve kursiyerler katıldı. Bafra Halk Merkezi’nde düzenlenen program işaret dili kursiyerlerinin, usta eğitimcileri Yasemin Koca ile birlikte İstiklal Marşı’nı işaret dili tekniğinin kullanımı ile okunmasıyla başladı.İşaret Dili Usta Eğiticisi Yasemin Koca yaptığı konuşmada, “Öğrencilerim sessizliğin içindeki sesi duymayı başardılar. Bu benim için gurur verici önemli bir şey. Umarım programımız daha çok işaret dili kursu açılmasına vesile olur.” dedi.

Program sonunda konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bugün farklı bir gün yaşadık. Ülkemizde çok sayıda işitme engelli kardeşimiz var. İnsanız, yarın başımıza bir şey gelebilir ve bizler de işitme engelli olabiliriz. Her insan bir engelli adayıdır. O bakımdan bu yapılan çalışmayı çok önemsiyorum. Bir de önemli olan bu çalışmaya iştirak edecek kişilerin olması. Burada çok sayıda kursiyer görmek bizleri mutlu etti. Herkes kendi için işaret dili öğrenmelidir. Onun için bu eğitimi önemsediğimi bir kez daha vurguluyor, başta Halk Eğitim müdürümüz olmak üzere, hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, onları tebrik ediyorum." dedi. Program yapılan ikramlarla son buldu.