Samsun'un Bafra ilçesinde 'Sevgiyle Uzanan Eller Projesi' kapsamında 90 öğrenci Çanakkale Şehitliğine geziye gönderildi.

Öğrenciler için Bafra Kaymakamlığı bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törende, mehteran takımı Osmanlı marşları çaldı, Çanakkale türküsü söyledi. Ardından dualar edildi. Törene katılan Kaymakam Halis Arslan, "Sevgili çocuklar bütün amacımız sizleri sokağın her türlü tehlikesine karşı korumaktır, çok çalışmanızı temin etmektir ve gelecekte makamlarımızı siz çocuklara vermektir. Sizlere verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz. Çanakkale demiştik, işte bugün Çanakkale rüyası gerçek oluyor. Anne ve babalara teşekkür ediyorum. Bu projeyi destekleyin. Hep birlikte çocuklarımızı daha çok geliştireceğiz, daha çok sosyalleştirip daha başarılı hale getireceğiz. Bunu öncelikle Bafra’mızın 2 okulunda uygulamaya aldık ancak Bafra'nın bütün okullarına yayılacak, buna inanıyorum." dedi.

İlçe Müftüsü İsmail Çiçek'in dua etmesinin ardından bütün katılımcılar mehteran takımı eşliğinde Çanakkale türküsünü söyleyerek 90 minik öğrenciyi Çanakkale`ye uğurladı.