Mersin’in Tarsus İlçesinde özel eğitim ve öğretim hizmeti veren Bahar koleji öğrencileri Taşkuyu Mağarasını gezdi. Kısa zaman önce Tarsus’ta Eshabı Kehf yakınlarında faaliyete giren Taşkuyu Mağarası öğrenci ve turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Bahar Koleji fen ve teknoloji öğretmeni Fatih Mehmet Oflaz, mağaranın birbirine bağlı galerilerden oluştuğunu bu galerilerde sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damla taşları, örtü damla taşları ve havuzların etkileyici örneklerini görmek mümkün olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: "Ayrıca Taşkuyu Mağarası içerisinde, ülkemiz mağaralarında nadir rastlanan aykırı oluşumlar - egzantirikler ve mağara incileri bulunmaktadır. Mağaranın Silifke'de bulunan astım mağarasından daha büyük. Burası öğrencilerin dersi anlamalarına çok faydası oldu."

Sosyal bilgiler öğretmeni Emine Berk ise Taşkuyu Mağarası'nın, Tarsus'un yaklaşık 10 km kuzeybatısında Taşkuyu Köyünde bulunduğunu belirtip, "Taşkuyu Mağarası; permo-karbonifer yaşlı mermerler ile bunları örten miyosen yaşlı kireçtaşları dokanağında gelişmiştir. Mağaranın girişi deniz seviyesinden 214 metre yüksekte ve bilinen toplam uzunluğu 470 metredir. Yüzeye son derece yakın bulunan mağarada sıcaklık 19.5°C-24°C ve nisbi nem %77-%89 arasındadır." dedi.

Okul Müdürü Bekir Güleçyüz de öğrencilerin dersleri daha iyi kavramaları için bu tür etkinlikleri yaptıklarını ve bu tür sosyal faaliyetlere çok önem verdiklerini söyleyip Tarsus'a böyle bir tarihi yeri kazandıran yetkililere teşekkür etti.