Okul Sporları Genç Erkekler Futbol Müsabakaları’nda Türkiye birincisi olan Çankaya Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi, 29 Mayıs-5 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa’da yapılan Genç Erkekler Avrupa Futbol Şampiyonası’nın final maçında Bulgaristan’ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.
2015-2016 Yılı Okul Sporları Genç Erkekler Futbol Müsabakaları’nda Türkiye birincisi olan Çankaya Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi, Fransa’da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu oldu. Çankaya Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi futbol takımı, 9 Kasım 2015- 20 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara’da 43 takımın mücadele ettiği müsabakaları, yenilgisiz tamamlayarak il birincisi olmuştu. 2- 4 Mart 2016 tarihleri arasında, Konya’da yapılan grup maçlarında ise 12 takım arasından birinci oldu ve 28- 31 Mart 2016 tarihlerinde, Kocaeli’de yapılan yarı final müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Ardından yarı finalde sekiz takım arasından birinci olarak Türkiye Şampiyonası Finalleri’ne katıldı. Finallerde, Kocaelispor Lisesi’ni 4-0; İstanbul Şehit Büyükelçi Galip Balkar Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 2-0; geçen yılın Türkiye ve Dünya Şampiyonu olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi ile berabere kaldı ve grup birincisi olarak çapraz maçları oynamaya hak kazandı.
Çankaya Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi futbol takımı, çapraz maçında, Trabzon Saffet Çebi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 2-0 yendikten sonra 22 Nisan 2016 tarihindeki final maçında İstanbul Özel Çekmeköy Modafen Anadolu Lisesi’ni 2-0 geçerek namağlup olarak Türkiye şampiyonu oldu. Ayrıca, müsabakaların en centilmen takımı ödülünü aldı.
Çankaya Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi, Türkiye Şampiyonu olarak 29 Mayıs- 5 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa’nın Lille-Lens şehirlerinde yapılan “Genç Erkekler Avrupa Futbol Şampiyonası”na katıldı. İlk maçta Azebaycan’ı 6-0; Fransa’yı 9-1; Bulgaristan’ı 2-0; İngiltere’yi 7-0 yenip grup lideri olarak çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde, Kuzey İrlanda’yı 5-0; yarı finalde, Hırvatistan’ı 3-0 yenerek finale yükseldi. 5 Haziran 2016 tarihinde yapılan final maçında ise, Bulgaristan’ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.