Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) bu sene içinde proje karşılığında 17 milyon lira hibe desteği vereceği bildirildi.

Hibe desteğiyle ilgili Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)-BAKA işbirliği ile 25 Şubat tarihinde MATSO Otogar Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da bilgilendirme semineri düzenleneceği belirtildi. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı yazılı açıklamada, BAKA tarafından 2015 yılında verilecek olan hibe desteğinin 17 milyon lira olduğunu, üyelerin bu desteklerden faydalanmalarının yararlarına olacağını kaydetti. BAKA’nın, Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlanması amaçlarına yönelik olarak destek sağladığını belirten Boztaş, oda üyelerinin desteklerden faydalanması gerektiğini ifade etti.

Oda üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarını 25 Şubat'taki toplantıya davet ettiklerini aktaran Boztaş, ayrıca toplantı sonunda uzmanlar tarafından 2015 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı Proje hazırlama eğitimi de verileceğini ifade etti. Boztaş, "Düzenlenecek olan ve hibe şeklinde gerçekleşecek olan mali desteklerin anlatılacağı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Toplantıda BAKA tarafından verilecek destekler konusunda bilgilendirme yapılacaktır. Proje yazma teknikleri ve puanlama sistemi konusu da anlatılacaktır. Eğitimlerde, fikrin projeye nasıl döndürüleceği, mantıksal çerçeve yaklaşımı, faaliyet planı, bütçe, iş planı kavramları, teklif hazırlama ve sunma süreci ile başvuru formu, eklerin doldurulmaları, hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat etmeleri gereken noktalar, gibi konular anlatılacak." dedi.

Boztaş, hibe destekleri için projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 10 Nisan 2015, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 17 Nisan 2015 saat 17.00 olduğunu kaydetti.