Kültür ve Turizm Çalıştayına katılan Bakan Ünal, Kipaş Yönetim Kurulu ve TSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz tarafından Kipaş Eğitim Kurumlarında verilen kahvaltı programına katıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bakan Yardımcısı, Milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti il ve ilçe Başkanları, STK temsilcileri Kent Protokolü ve Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer’in katıldığı kahvaltı programında konuşan Öksüz, Kipaş Holding’in serüvenini anlattı. 

32 KİŞİ İLE BAŞLADIK 
Kipaş Holnidg’in tekstilden enerjiye, eğitimden çimentoya kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiğini ve 8 bin çalışanı istihdam ettiğini belirten Öksüz: “Çok büyük çaba ve sabır neticesinde Kipaş Holdingin Türkiye’de önemli bir güce erişti. Türkiye’de ilk 500 şirket içinde 5, ikinci 500 şirket içinde 4 şirketimiz yer aldı. Yalnızca Kahramanmaraş ekonomisine değil Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağalıyoruz” dedi.

 DEVLETİMİZ İLE EL ELE OLDUK
“Türkiye’nin 16’ncı Anadolu’nun ise 4’üncü büyük grubuyuz” diyen Öksüz şöyle konuştu: “    Devletimizle el ele birçok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Bu anlamda en büyük yatırımı Özel Kipaş Eğitim Kurumlarıyla sorumluluğunu da bizzat alarak gerçekleştirdik. Okulun temellerini o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile birlikte attık. Kipaş Eğitim Kurumları İstanbul’un önemli liseleriyle Daruşşafaka mantığının kaynaşmış şeklidir. Bizler bu okulda, başarılı fakat ailesinin maddi imkânı yetersiz çocukları okutuyoruz ve sayı sınırlamamızda yoktur; zira öğrenci yeter ki beklenen kıstaslara uysun” 

OKUL MÜJDESİ
Tekstil, enerji ve bir çok konuda Kahramanmaraş’ın büyük potansiyeli olduğuna vurgu yapan Öksüz, teknik lise çalışmalarına hız verdiğini en kısa zamanda lisenin yapılması için gerekli çalışmaları başlatacağını söyledi. 
Kahramanmaraş sanayisinde teknik ara eleman konusunda ciddi ihtiyaç olduğunu ifade eden
Öksüz: “Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde teknik lise yapılması gündemimizde. Lisenin yapımı için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

CAMİ DE TANITILDI
Adliye binası yanına yapımı planlanan Caminin de tanıtımını yapan Öksüz şunları dile getirdi: “Özel Kipaş Eğitim Kurumlarının karşısına yapılacak olan Kipaş Cami projemiz var.  Bu caminin modern bir külliye tarzında olacak. Kur’an okulu şeklinde eğitim verecek bölümünün cami planı içerisinde yer alacak. Bulunduğu mahallenin de ihtiyacı olduğu iki adet taziye evini de bünyesinde barındıracak.  Kipaş Cami’sinin alttan tünel yoluyla Özel Kipaş Eğitim Kurumlarına bağlanacak. Böylelikle öğrencilerin camiye geçişlerinde güvenlik ve zaman kullanımı anlamında daha uygun şartlar oluşturacağız”  
Konuşmaların ardından Bakan Ünal ve Beraberindeki heyet Şanlıurfa’da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı için hareket ettiler.