Balıkesir Özel Fırat Koleji tarafından 4, 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik düzenlenen 9. Arif Fırat Bursluluk Sınavı'nda derece giren öğrenciler ödüllendirildi. Açıklanan sonuçlara göre her birimden ilk 20 öğrenciye, yıllık toplam 265 bin lira değerinde eğitim bursu hediye edildi.

Bu yıl 150 okuldan toplam bin 132 öğrencinin katıldığı sınavın sonuçları, "www.firat.k12.tr" adresinde açıklandı. Ödül töreninde, eğitim burslarının yanısıra ilk üçe giren öğrenciler ve ilkokul sınıf öğretmenlerine altın madalya ve küçük altın, ilk 10'a girenlere gümüş madalya, plaket ve kitap seti, ilk 20'ye girenlere bronz madalya verildi. İlk 10'a giren öğrencilerin okullarına da plaket verildi.

Okulun halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan ödül törenine, aileler yoğun ilgi gösterdi. Müdür Yardımcısı İsmail İnan'ın takdim ettiği törende, başarılı öğrenciler uzun süre alkışlandı. Sınav sonuçlarına göre 4. sınıflarda birinci Özel Fırat İlkokulu'ndan Yusuf Sinan, ikinci 23 Nisan İlkokulu'ndan Kadirhan Topal ve üçüncü Özel Fırat İlkokulu'ndan Fatma Nur Aytin oldu. 5. sınıflarda bir önceki yılın da birincisi Özel Fırat Ortaokulu'ndan Fatmanur Dursun 500 tam puan ile birinci, Özel Fırat Ortaokulu'ndan Edanur Orak ikinci ve General Kemal Ortaokulu'ndan Ayşe Toktaş üçüncü oldu. 6. sınıflarda 500 tam puan alan Özel Fırat Ortaokulu'ndan Murat Kaan Karagöz birinci, Şehit Turan Kurt Ortaokulu'ndan Kerim Çuhadar ikinci ve Özel Fırat Ortaokulu'ndan Tuana Danış üçüncü oldu. 7. sınıflarda Mehmet Şeref Eğinlioğlu Ortaokulu'ndan Salih Sarkaç 500 tam puan ile birinci, Özel Fırat Ortaokulu'ndan Fatma Sena Eruysal ikinci ve Yunus Emre Ortaokulu'ndan Alpsencer Özdemir üçüncü oldu. Gecede öğrenciler, ödüllerini sınıf öğretmenleri ve Fırat Eğitim Kurumları şampiyonlarının elinden aldı. 2015 TEOG-1 sınavı birincisi Çağla Tozan, YGS 2015 Balıkesir 1.'si Ayşegül Yılmaz ve 2.'si Burak Altun ile ALS-2014 Balıkesir 1.'si Batuhan Akkaya, madalya ve ödülleri dağıttı.

Özel Fırat Ortaokulu Müdürü Ramazan Bayram, "Bu yıl beklediğimizin çok üzerinde bir katılım vardı. Bu durum bizi çok memnun etti. Siz değerli öğrenciler de dereceye girerek aile, öğretmen ve okullarınızı mutlu ettiniz. Eğitim öğretim hayatınız boyunca daha nice güzel başarılar kazanmanızı diliyorum. Yoğun katılımınızdan dolayı ailelere de çok teşekkür ediyorum." dedi. Fırat Eğitim Kurumları olarak anaokulundan liseye kadar 20 yıllık bir tecrübe ve bilim, sanat, spor, olimpiyat ve sınavlarda çok sayıda derecenin bu okullardaki öğrencilerden çıktığını belirten Müdür Bayram, "Her geçen yıl başarımızı daha da arttırıyoruz. Bunun tüm Balıkesir'de, imkanı olup eğitime değer veren veli ve öğrenciler farkında. Sorumluluğumuz büyük, insanların da teveccühü fazla. Yılların vermiş olduğu okulculuk deneyimimizle ülkemize faydalı olacak öğrencileri yetiştirmeye devam edeceğiz. Sloganımız, sevgiyle daima zirvelere." ifadelerini kullandı.