Balıkesir'de Özel Fırat Koleji tarafından düzenlenen üç günlük bahar şenliğinde öğrenciler doyasıya eğlendi. Okul bahçesine kurulan 6 adet şişme oyun parkurunda eğlenen öğrenciler, hazırladıkları şiir, bardak gösterisi ve halk oyunlarını sergiledi. Şenlik kapsamında ayrıca bazı öğrenciler keman, gitar ve org çaldı.

Kurumun anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Fırat Bahar Şenliği'nde, gündüz okul saatlerinde 6 şişme oyun parkuru kuruldu. Tahsis edilen saatlerde üç gün boyunca oynayan öğrenciler, hem baharın gelişini kutladı hem de yoğun ders temposunun arasında rahat bir nefes aldı. Şenlik faaliyetleri her gün saat 21.00'e kadar devam ederken akşamları bahçede velilere yönelik öğrenci sahne sunumları da yapıldı. Anasınıfı 4, 5, 6 yaş öğrencilerin şarkıları, gösterileri ve İngilizce sunumları da alkış aldı. Şenlik kapsamında Anneler Günü'ne özel bir program da yapıldı. Öğrenciler, annelerine yazdıkları mektupları kendilerine verdi. Sınıflardan seçilen mektuplar, programda öğrenciler tarafından okundu. 2. sınıflardan oluşan ve annelere yönelik şarkıları söyleyen koro duygulandırdı.

Özel Fırat Koleji Müdürü Ramazan Bayram, öğrencilerin akademik başarılarını önemsemekle birlikte onları sosyal bir birey olarak yetiştirmek durumunda olduklarını belirterek, "Anaokulumuzda eğitimine başlayıp 8. sınıftan mezun ettiğimiz her bir öğrencimizin, İngilizce dilinin yanında en az bir yabancı dil daha öğrenmesini, spor dallarından en az birinde lisanslı sporcu olmasını ve enstrümanlardan en az birini çalabiliyor olmasını hedefliyor ve çaba sarf ediyoruz. Bunun bilinciyle yoğun geçen bir dönemin ardından öğrencilerimizi rahatlatmak, velilere de bu etkinlikleri ve başarıları sunmak ve onları da etkinliklere katarak ailece güzel bir ortamda hoş zaman geçirmelerini sağlamak istedik. Velilerimize yoğun katılımından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.