Canik Başarı Üniversitesi ile Türkiye İstatislik Kurumu (TÜİK) arasında, ulusal ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan istatistiklerin üretilmesine yönelik protokol imzalandı.

Resmi İstatistik Programı kapsamında, üniversite akademisyen ve öğrencilerinin yapacağı verilere dayalı araştırmaları hedefleyen protokol, TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü ve Canik Başarı Üniversitesi'nin işbirliği içerisinde ortaya konulacak çalışmaları kapsıyor.

Nevra Alhas Eroğlu’nun, 'Resmi İstatistik Programının Tanıtılması' ve Berkan Gürler’in 'İstatistiki Verilerin Bilimsel Alanda Kullanılması' konu başlıklı sunumların yapıldığı protokolde, 'İstatistiki Verilerin Bilimsel Alanda Kullanılması' konusunu ele alan Berkan Gürler, “Canik Başarı Üniversitesi akademisyenlerinin bilimsel çalışmalarında kullanacakları istatistiki verilere hangi yollarla ulaşabileceklerini bu seminerle anlatma imkanı bulduk. Ayrıca, kurumumuzun web sitesinden nasıl faydalanabilecekleri konularında interaktif bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdik. Öğretim görevlilerinin soruları ile seminerimiz daha da güzel geçti.” dedi.