Canik Başarı Üniversitesi Kültür Medeniyet ve Düşünce Kulübü üyesi öğrenciler, 'Gelecek Gençlerle Gelecek' adlı proje kapsamında Samsun’un Atakum ilçesi Sarayköy Mahallesindeki ilköğretim okuluna kütüphane kurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında ilkini Canik İlçesi Başkonak Mahhalesine kuran Başarı Üniversitesi öğrencileri, proje kapsamında 5 binin üzerinde kitap ve kütüphane için gerekli olan malzemeleri de tedarik ederek mahalleleri küphaneye kavuşturuyor. Sosyal sorumluluk projelerine çok büyük önem verdiklerini belirten Kültür Medeniyet ve Düşünce Kulübü Başkanı Emre Atalar, "Üniversite öğrencileri olarak, kitap okuma bilincini ve gerekliliğini eğitim hayatımız boyunca yaşayarak öğrendik. Bu nedenle, son 2 sene içerisinde ihtiyacını tespit ettiğimiz Samsun’un köy okullarına 2 adet kütüphane kurduk. Kulüp üyeleri olarak istiyoruz ki bu sayı onlarla ifade edilsin. Bu da ancak ülke halkının bu konuda bilinçlenmesiyle mümkün olacak. Kulübümüze üye olan arkadaşlarımızla birlikte, kitap okuyan bir Türkiye hayali kurarak, kütüphanesi olmayan köy okullarına, kütüphane kurmaya devam edeceğiz. Şimdi yeni projemiz Çocuk Cezaevine kütüphane kurmak." diye konuştu.

Açılışa, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Proje Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Nuri Balta ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.