Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve kadroya atanan öğretim üyeleri için tören düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde yapılan akademik aşama törenine, kurucu Rektör Prof. Dr. Mithat Özsan da katıldı. Adını taşıyan amfinin yenilenerek modern bir hale getirilmesinden onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Özsan, mevcut Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, son bir yıl içinde akademik aşama yapan ve akademik unvanına uygun kadroya atanan öğretim üyelerini kutladığını söyledi. Prof. Dr. Kibar, ayrıca akademik aşama töreni ile birlikte kurucu rektörün adını taşıyan ve uzun yıllar her türlü etkinliğine ev sahipliği yapıp üniversitenin simgesi durumunda olan Mithat Özsan Amfisi’ni de yeni haliyle hizmete açtıklarını belirtti.

Amfinin yenilenmesi hakkında kısaca bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kibar, 7-8 ay süren yenileme çalışması sonrasında her iki amfi ve fuaye alanı ile amfi kompleksi içinde yer alan dersliklerinde tamamen yenilendiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti: “Binanın dış cephesi izole edilerek kaplanmış, çatısı değiştirilmiş, bina Yangın Yönetmeliğine uygun olarak düzenlenmiş ve engelsiz mekân haline getirilmiştir. İçinde bulunduğumuz Büyük Amfinin sadece tavanı korunarak sahne genişletilmiş, koltukları, iklimlendirme sistemleri, ışık ve ses sistemi de dâhil olmak üzere iç mekan tamamen yenilenmiştir. Koltuk sayısı 75 artırılarak 450’den 525’e çıkarılmıştır. Mevcut beton basamaklar, dolayısıyla da mesafeler korunduğu için konfordan taviz verilmemiştir.”

AKADEMİK KADROMUZ 2 BİN 156 KİŞİYE ULAŞTI

Son bir yıl içerisinde profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna atanan 117 öğretim üyesiyle birlikte, akademik personel sayısının 2 bin 156’ya ulaştığını açıklayan Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti: “Çukurova Üniversitesi, bugün çok daha güçlü, çok daha büyük bir üniversite haline gelmiştir. Üniversitemizin, sizlerle birlikte başarılı ve donanımlı nesiller yetiştirme, sorunlara bilimsel çözümler üretme, daha girişimci, yenilikçi ve uluslararası bir üniversite olma yolunda önemli atılımlar gerçekleştireceğine inancımız tamdır. Uluslararasılaşma çabalarımız sonucunda değişim programları hariç Üniversitemize 77 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrenci sayımız bin 46’ya ulaşmıştır. Yeni öğretim yılında bu sayıya 500 yeni öğrenci katılacak.”

Açılış konuşmasının ardından törende Haziran ayından sonra kadroya atanan öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından belgeleri takdim edildi.