Aydın, mesajında, öğretmenlerin geleceği şekillendiren, topluma milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerler kazandıran, sevginin, bilginin hoşgörü ve anlayışın temsilcileri olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verildiği gün olan 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yeni neslin ve geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin bu özel gününü paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Öğretmenler geleceği şekillendiren, bizlere milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi kazandıran, sevginin, bilginin hoşgörü ve anlayışın temsilcileridir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk 'Öğretmenler, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözüyle öğretmenliğin önemini ifade etmiştir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik ise malzemesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”