Başkan Mahçiçek, mesajında milletlerin gelişmişlik düzeyinin eğitime verdikleri önemle ölçüldüğünü vurgulayarak, eğitimde en önemli unsurun hiç kuşkusuz öğretmenler olduğunun altını çizdi ve şunları aktardı:

   “Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır. Özverinin simgesi olan, değeri yılda bir gün yapılan kutlamalarla anlatılamayacak kadar büyük olan öğretmenlerimiz hem günümüz hem de geleceğimiz açısından çok önemlidirler.

 Toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etken eğitim sistemidir. Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir.

 Öğretmenlerimiz, geleceğimizin bizatihi kendisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla bezerken, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik ve insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı hedef edinmişlerdir.

Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenler, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleğinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ediyor.

Yüce Yaratanın Peygamberimize 'OKU' şeklindeki emri, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen ilmin kapısı Hz. Ali’nin düsturu ilmin, okumanın ve okutmanın önemini yeterince açıklamaktadır.

 Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren Başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarı ve huzur dolu yarınlar diliyorum" ifadelerine yer derdi.