Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen kariyer günlerinde tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Gençlere nasihatlerde bulunan Mahçiçek, "Bu ülkenin önünü açacaklar sizlersiniz" dedi.

Onikişubat Belediyesi olarak öğrencilere yönelik yaptıkları hizmetleri aktaran Başkan Mahçiçek, öğrencilerden çalışmalarını, okumalarını, güzel ahlaklı ve gelecekte ülke yönetimine talip olmalarını istedi.

Eğitim şartlarının bugün çok iyi seviyelerde olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, eğim hayatına sundukları katkılardan da bahsederek şunları kaydetti:

“Bugün çok iyi okullarda, çok iyi şartlarda okuyorsunuz. Biz sadece belediye olarak 6 tane okul yaptık, 7. olarak proje okul yapacağız İnşallah. Kültürel baz da ya da insan odaklı çalışmalarımızda çok daha iyi noktalara taşıyacağız. 62 tane köyümüze Bilgi Kültür evi yapmışız çocuklarımızı okutalım diye, şehirde yapmışız yapmaya devam edeceğiz. Kırsalda okullar yapmışız çünkü oralarda çocuklarımızı taşıyoruz; taşımayı önlemek, evlerinde okutmak için 6 tane kırsala okul yaptık yanlarında yurtlarıyla birlikte. Şehrin içinde de yapacağız inşallah çok ciddi olarak çalışıyoruz. 4 noktada üniversiteye hazırlık kurslarımız başlayacak Kasım başında, onlara ücretsiz kayıt olabilirsiniz, kurslarımıza devam edebilirsiniz. Her sene Milli Eğitim Müdürlüğümüzle çalışıp okullarımıza kitap dağıtıyoruz. Bu sene sonunda da o kitapları okuyan öğrenci sayımız bir milyona yaklaşacak İnşallah. Okuma insanın zihnini, zekasını geliştirir, okumalıyız arkadaşlar. Okumanız için belediye olarak neler yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bizim eksiğimiz noksanımız olursa da belediyemizin haberleşmeleri 24 saat açık oralardan ulaşabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Bu ülkenin önünü açacaklar sizlersiniz diyen Mahçiçek, “Gençlerimiz, erkeklerimiz ve kız çocuklarımız için en önemli şey edebimizi kaybetmemektir. Peygamber efendimiz diyor ki: ‘Beni Rabbim terbiye etti, edeplendirdi, ne kadar güzel, ne kadar mükemmel edeplendirdi, terbiye etti’ diyor. Bizlerin de Peygamber Efendimizin edebiyle, ahlakıyla yaşamamız lazım” diyerek gençlere güzel ahlakın öneminden de bahsetti.