Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Hayrullah Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi ortaokul takviye kurslarına katılan öğrencileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilerle tek tek sohbet ederek ilgilenen Başkan Mahçiçek, öğrencilere eğitimle ilgili hedeflerinden bahsetti.

Onikişubat Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri belirli aralıklara ziyaret ederek, verilen hizmeti kontrol eden Başkan Mahçiçek, 2018 yılında Sosyal Etkinlik Merkezlerinde 2400 öğrencinin bulunduğunu ve önemli başarılara imza attıklarını, üniversite hazırlık kurslarında %70, ortaokul takviye kurslarında ise % 81 başarı elde ettiklerini ifade etti.

Kursların akışını ve işleyişini yerinde incelemek adına ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, 2019 yılında 2018 yılına oranla çok daha büyük başarı oranı hedeflediklerini belirtti.

Sosyal Etkinlik Merkezlerinde örgün eğitime destek olmak amacıyla verilen hizmetin yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bir seminer düzenlediklerinden de bahseden Başkan Mahçiçek, ayrıca madde bağımlılığı konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Mahçiçek “Ülkenin Geleceğinde Söz Sahibi Gençler İstiyoruz”

Eğitimin gelecek nesiller açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, gelecek nesillerin ülke üzerinde mutlaka söz sahibi olması gerektiğini belirterek, 30’un üzerinde bulunan öğretmen kadrosu, 2750 öğrenci ile model bir projeye imza attıklarını söyledi.

Eğitim, spor, sosyal ve kültürel alanda çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Başkan Mahçiçek, basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek, cümlelerini tamamladı.