Toplumsal Barışın Sağlanmasında Kadının Rolü konulu konferansta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İslamiyet'in cenneti annelerin ayakları altına sererek kadına verdiği önemi ortaya koyduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Belediyesi ve Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği konferansın açılış konuşmaları bölümünde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz; “Tarih boyunca kadınlarımız sürekli erkeğinin yanında yer almıştır. Cahiliye döneminde diri diri toprağa gömülen kadınların İslamiyetin gelişi ile kıymetleri bilinmiş ve cennet onların ayağı altına serilmiştir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de başarı olan erkeklerin arkasında mutlaka bir kadının olduğu bir gerçektir. Toplumsal barışın sağlanmasında kadınlarımızın elbette büyük işler başaracağına inanıyorum. Kadın annedir. Baba gibi değildir. ”˜Baba' dilde söylenir ama ”˜Anne' yürekten gelir.

Şehrimizde misafir olarak bulunan tüm kadınlarımıza ve şu anda bu salonu dolduran siz değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Gazeteci Yazar Meryem Gayberi, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beylü Dikeçligil toplumsal barışın sağlanmasında kadının rolü üzerine görüşleri dile getirdiler.

Konferansın ilk bölümünün sonunda konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'a Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından, Gazeteci Yazar Meryem Gayberi'ye ise AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M. Fatih Erkoç tarafından plaket takdim edildi.