Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Anayasa Mahkemesinin(AYM) 'iptal' kararının 'geç kalınmış bir karar' olduğunu belirterek, geç de olsa adaletin tecelli ettiğini söyledi.

Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesinin kararının yerinde bir karar olduğunu ve özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarını daha fazla ilgilendirdiğini söyledi. Dershanelerin eğitimde çok büyük bir boşluğu kapattığını vurgulayan Bayrak, “AYM'nin bu kararı, geç kalınmış bir karardır. AKP’nin eğitimdeki yanlış politikalarından birisi olan dershaneler konusundaki tavrı gerçekten toplumdaki insanları endişeye sevk etmişti. Bu yanlış ve tamamen siyasi karara AYM’nin dur demesi, özel okula gidemeyen, özel ders alamayan dar gelirli ailelerin çocuklarını daha fazla mutlu etti.” dedi.

'DERSHANELER, TÜRK EĞİTİMİNİN BİR PARÇASIDIR'

Dershaneler’in Türk eğitiminin bir parçası olduğunu söyleyen Bayrak, “Dershaneyi var eden sebebi araştırmak gerekir. Sen eğitim başarı kalitesinin artırılmasına yönelik bir çalışma içerisine girmezsen bu açığı tabi ki dershane kapatır. Bugün bakıyorsunuz dershanede eğitim gören öğrencilerin her biri şuan nitelikli üniversitelerde okuyor. Fakat dershaneye gidemeyen öğrenciler ise maalesef istenilen derecede puan alamıyor, buda dershanelerin önemini ortaya çıkarıyor. Bu kapsamda dershanelerin önemi bu kadar ortadayken AKP hükumeti sırf kendi menfaati doğrultusunda hareket ederek dershanelere cephe alması ve kapattırmaya çalışması ülke eğitimini adeta karanlığa mahkum etmek anlamına gelecek. İşte bütün bu yanlışa bu karmaşaya AYM verdiği kararla dur dedi.” diye konuştu.