Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen YGS-LYS Destekleme Kurslarında bu yıl üniversiteye hazırlanan öğrencilerin büyük çoğunluğu 12 Mart’ta gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 180 puan barajını aşarak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Sahil Yerleşkesi ve TRAMEK binasında gerçekleştirdiği YGS-LYS Destekleme Kursları’nda üniversiteye hazırlanan ve YGS giren 598 öğrenciden 536’sı 180 puan barajını geçerek LYS’ye girmeye hak kazanırken, başarı oranı yüzde 90 olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlık kursu uygulamasını yıllardır büyük bir özveriyle sürdürdüklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi Dershanesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “İlimiz genelinde 12 Mart’taki sınavda barajı aşan, aşamayan tüm öğrencilerime başarılar diliyorum. Şimdi öğrencilerimizin önünde Lisans Yerleştirme Sınavı var. Ben barajı aşarak LYS’ye girmeye hak kazanan tüm öğrencilerimizin bu sınavda başarılı olarak üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleşeceğine inanıyorum. Bu kapsamda gerek Belediyemiz tarafından düzenlenen ücretsiz dershane uygulanmasından yararlanan öğrencilerimize, gerekse il genelimizdeki tüm eğitim kurumlarımıza bundan önce olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz. Bizim gençlerimizden talebimiz milli ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan bireyler olmaları, ilim tahsil etmeleri, devletimize ve milletimize yararlı bireyler olarak yetişmeleridir” dedi.