Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye personeline yönelik verilen ‘hizmet içi eğitim programları’ kapsamında, belediye şoförlerine ‘ileri sürüş teknikleri ve sürücü davranışları’ konulu eğitim verildi.

İki aşamalı olarak verilen eğitimde, ilk olarak sürücü davranışları ele alınırken, daha sonra sürüş teknikleri gösterildi. Belediye Tesisleri Yeşil Salon’daki programa Sürüş Akademi Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Büyükçınar, Sesim Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Albay Tamer Köşker ve Sürüş Akademisi A.Ş. Eğitim Koordinatörü İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Durmuş Genç eğitimci olarak katıldı.

İleri Sürüş teknikleri Uzmanı Çetin Büyükçınar, profesyonel sürüş teknikleri yanı sıra öfke kontrolü ve protokol davranışları sağlayan, görsel eğitim metotları içeren bir eğitim programı uyguladıklarını belirtti.

Kazaları aza indirgemek, kamuya ait araçlarda yakıt tasarrufu ile trafikte bilinçli sürücülerin çoğalması için belediye personellerine eğitim verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, “Eğitim programımızın asıl amacı trafikte can kaybının önüne geçmektir. Ana tema, vatandaşımıza en kaliteli hizmeti, en iyi şekilde verebilmektir. Görev yapan şoför arkadaşlarımızın vatandaşa karşı tavır ve davranış, giyimleri ile ilgili belli bir eğitimden geçirilmesi, vatandaştan gelen şikayetin asgariye indirilmesini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.