Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nin (SHU-DER) ortaklaşa yürüttüğü madde bağımlılığına karşı farkındalık çalışması, okullarda öğretmenlere yönelik sürdürülüyor.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki Cengizler Caddesi ve Medine Bulvarı üzerindeki okullarda yapılan seminerler kapsamında, bugün 700. Yıl İlkokulu’nda madde bağımlılığıyla ilgili öğretmenlere bilgi verildi. Amed Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu Sekreteryası’ndan Fırat Düzgün, eğitim seminerlerinin, farkındalık oluşturmak ve ailelere ulaşmak için yapıldığını söyledi. Düzgün, "İlk adım olarak öğretmenlerle bir araya geliyoruz. Madde ile ilgili hem bir bilgilendirme toplantısı hem de yaptığımız tespit ve araştırmaları kendileri ile paylaşıyoruz. Yaptığımız saha çalışmalarının bize gösterdiği sonuçlara bakıldığında bağımlılığın oluşmasından yüzde 80 oranında ailenin zayıflığı ve ekonomik sorunlar var.” dedi.

Platform olarak, ildeki tüm ailelere ulaşmalarının mümkün olmadığını, öğretmenler aracılığıyla öğrencilerin ailelerine ulaşmak istediklerini kaydeden Düzgün, farkındalık çalışmalarının okullar ve ailelerle sınırlı kalmayacağını bildirdi. Özellikle okul çevresindeki esnaflar ve zabıta ekipleriyle farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini aktaran Düzgün, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin dış birimlerine, kadın, gençlik ve eğitim birimlerine, toplumun ilgili bütün dinamiklerine yönelik farkındalık eğitimleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu eğitimler için hazırladığımız materyalleri hedef kitleler ile paylaşacağız.”