Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavına 100’ü bayan olmak üzere 712 kişi başvurdu. Başvuranlardan 60’ı bayan toplam 160 kişi verdikleri zorlu mücadelenin ardından, üniversiteli olma hakkı kazandı.

Üniversitede 1-4 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve katılımın fazla olduğu BESYO özel yetenek sınavına, 16 milli sporcu başvurdu.

Sınav, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra üçü Gazi Üniversitesi’nden biri ise Kırıkkale Üniversitesi’nden gelen profesörlerin gözetiminde yapıldı. Merkezi kampüsteki Çok Amaçlı Spor Salonu'nda yapılan özel yetenek sınavı, iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Öğrenciler ilk aşamada, 7 istasyondan oluşan beceri ve koordinasyon parkurunda zamana karşı yarıştı. Bayan ve erkeklerde ön elemeyi geçen adaylar, ikinci beceri ve koordinasyon parkurundaki 7 istasyonda, istedikleri bölüme girebilmek için ter döktü. İkinci aşama sonrası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde 60, Antrenörlük Bölümünün örgün ve ikinci öğretiminde ise 100 öğrenci öğrenim görme hakkı kazandı.

Rektör Prof. Dr. İrfan aslan, büyük fedakarlıkla sınavları sorunsuz bir şekilde yapan hocalara ve personele teşekkür etti.