Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu tarafından yapılan Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) başladı. Toplamda 350 öğrencinin alınacağı sınava bin 285 aday başvurdu. Bunlardan 85’i ise milli sporcu.

Yoğun ilginin olduğu özel yetenek sınavlarında aday öğrenciler kıyasıya rekabet etti. Saniyelerin bile çok önemli olduğu yüz metre koşularına birçok akademisyen görevli olarak yerlerini aldı. Sıcağın aday öğrencilerin performanslarını etkilememesi için 800 ve bin 500 metrelik koşuların yarın öğleden sonra yapılacağı belirtildi.

Yapılan sınavlar hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çelenk, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine girmeye hak kazanmak için kız ve erkek olarak 1285 adayın sınava katıldığını, gelen öğrencilerin genellikle İç Anadolu Bölgesi’nden geldiğini ancak yoğunluğun Kayseri’den olduğunu belirtti. Çelenk, “Bugün yüz metre koşusu yapıyoruz, yarın ise kızlar için sekiz yüz, erkekler için ise bin beş yüz koşularını yapacağız. Bu iki sınavdan barajı geçen aday öğrencileri bir gün sonra spor salonumuzda kondisyon sınavına tabi tutacağız. Bu üç imtihanın sonucunda da spor özgeçmişlerini de değerlendirmeye alarak okulu aday öğrencilerin sınavı kazanıp kazanmadıkları belirlenecek.” dedi. Bu yıl geçmiş yıllardaki gibi branş sınavı koymadıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çelenk, sınava hemen hemen her branştan sporcunun katıldığını, bunun yanı sıra 85 tane kendi branşlarında milli sporcunun da sınavlara katıldığını söyledi.

Toplamda 350 öğrencinin alınacağı sınava yoğun talebin olduğunu vurgulayan Çelenk, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Çelenk, “Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu son derece kaliteli tesislere ve alanında uzman birçok akademisyene sahip, dolayısıyla fazlaca tercih edilen bir yüksekokul. Bu bizleri sevindiriyor.” diye konuştu.

Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) 4 gün boyunca Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu tesislerinde devam edecek.